Krievijas Valsts dome piektdien trešajā galīgajā lasījumā pieņēma likumdošanas labojumus, kas paredz būtiskus ierobežojumus masu informācijas līdzekļiem pretteroristisku operāciju atspoguļošanā.
Par šī likumprojekta pieņemšanu nobalsojis 231 deputāts, bet pret balsoja 106 deputāti.

Saskaņā ar pieņemtajiem labojumiem masu informācijas līdzekļi nedrīkstēs izplatīt informāciju, kas varētu kavēt pretteroristiskās operācijas norisi un kas rada draudus cilvēku dzīvībai un veselībai. Krievijā nebūs atļauts izplatīt arī informāciju, kas satur izteikumus, kuri vērsti uz pretterorisma operācijas kavēšanu vai propagandu. Žurnālistiem būs liegts izplatīt arī ziņas par specvienību un operatīvā štāba darbinieku, kā arī cilvēku, kas viņiem sniedz palīdzību, personiskajiem datiem bez šo cilvēku piekrišanas.

Masu informācijas līdzekļiem arī būs liegts izplatīt informāciju par ieroču, munīcijas vai sprāgstvielu izgatavošanas tehnoloģiju.

Krievijas Valsts domē pieņemtais likumprojekts tagad nosūtīts izskatīšanai Krievijas parlamenta augšpalātā Federācijas padomē.

Krievijas masu informācijas līdzekļi izpelnījās Kremļa kritiku pēc pagājušajā nedēļā notikušās ķīlnieku krīzes Maskavā, kur grupa bruņotu čečenu teroristu sagūstīja ap 800 ķīlnieku. Specvienību veiktajā ķīlnieku atbrīvošanas operācijā bojā gāja gandrīz visi teroristi un 119 ķīlnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!