Foto: DELFI

Pēc Krievijas prokuratūras prasības ir sākta krimināllieta par krāpšanas mēģinājumu, kas saistīts ar finanšu piramīdu "MMM-2011", vēsta Krievijas masu mediji.

Iekšlietu ministrijā skaidrots, ka pagājušā gada janvārī nezināmas personas internetā ievietojušas paziņojumu par to, ka visi interesenti var ieguldīt savu naudu projektā "Mēs varam daudz-2011" ("Мы Можем Многое - 2011", "МММ-2011") un katru mēnesi saņemt vairāk nekā 20% peļņu. "Viņiem nebija nodoma un iespēju pildīt solīto," teikts policijas paziņojumā.

Krimināllieta ierosināta pēc panta par krāpšanās mēģinājumu, kas pastrādāts organizētā grupā un īpaši lielos apmēros, par ko draud līdz pat desmit gadu cietumsods.

"MMM-2011" radītāja Sergeja Mavrodi advokāts Romāns Tabačkovs medijiem sacījis, ka pret Mavrodi nav pamata ierosināt lietu. "Viss, ko viņš dara, ir kā privātpersona sniedz konsultācijas, kam ir rekomendējošs raksturs. Cilvēks var ieklausīties un var arī neieklausīties. Un cilvēks var rīkoties ar savu naudu, kā viņš vēlas," paudis advokāts.

Maija beigās Mavrodi, pazīstams arī kā vērienīgās deviņdesmito gadu finanšu piramīdas "MMM" radītājs, paziņoja, ka uz divām nedēļām apturēs naudas izmaksu "MMM-2011" dalībniekiem. Pēc tam naudas izmaksa būs iespējama, bet stingri ierobežotos apjomos. Daļa cilvēku uzskatīja, ka šāds paziņojums liecina par finanšu piramīdas kraha tuvošanos. Nākamajā dienā pēc šīm runām Mavrodi paziņoja par trešā projekta – "MMM-2012" – uzsākšanu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!