Šovasar Krievijā miruši jau 95 indīgo sēņu upuri, bet simtiem citi ievietoti slimnīcās, pirmdien informēja Krievijas masu informācijas līdzekļi.
Krievijas ziņu aģentūra RIA informēja, ka pagājušajā nedēļas nogalē vien miruši 32 cilvēki, kas bija ēduši indīgas sēnes. 24 no tiem gājuši bojā Voroņežā, bet astoņi - Volgogradā.

Sēņošana vasaras mēnešos Krievijā ir iecienīts brīvā laika pavadīšanas veids, par spīti tam, ka ik gadus mirst cilvēki, kas noturējuši suņu sēnes par ēdmiem augiem. Krievijas galvenais ārsts Genadijs Oņiščenko pirmdien intervijā radiostacijai "Eho Moskvi" sacīja, ka dažu saindēšanās gadījumu cēlonis bijis pasaulē indīgākā sēne zaļā mušmire, kuras paveids Krievijā ļoti atgādina parastu šampinjonu.

Turklāt daudzi no indīgo sēņu upuriem bijuši padzīvojuši cilvēki, kuri sēnes nav spējuši atšķirt vājās redzes dēļ.

Atsevišķos Krievijas reģionos iedzīvotāji brīdināti arī ar radio un televīzijas palīdzību, jo piesārņotās vides dēļ dažkārt iespējams saindēties pat ar ēdamo sugu sēnēm.

Voroņežā, kur gājuši bojā visvairāk cilvēku, tirgū aizliegts pārdot sēnes, bet mežmalās miliči uzstādījuši skaļruņus, kuros skan brīdinājums: "Nelasiet sēnes, tās ir indīgas."

"Taču cik ilgi var lūgt, pārliecināt un mācīt pieaugušus cilvēkus?" saka Oņiščenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!