Krievijas armija devusi skaidras instrukcijas kara lidmašīnu pilotiem, kā lidot no Sanktpēterburgas uz Kaļiņingradu, nepārkāpjot Baltijas valstu gaisa telpas robežu, kas varētu izbeigt regulāro Krievijas kara lidmašīnu ielidošanu Igaunijas gaisa telpā, ceturtdien vēsta laikraksts "Postimees".
Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Ivanova apstiprinātās instrukcijas nosaka skaidrus ierobežojumus kara lidmašīnu lidojumiem virs Somu jūras līča uz Kaļiņingradu un atpakaļ, trešdien aģentūrai "Interfax" paziņoja Krievijas gaisa spēku komandieris ģenerālis Vladimirs Mihailovs.

Igaunijas parlamenta valsts aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Toivo Totsens sacīja, ka tagad var cerēt uz ievērojamu Igaunijas gaisa telpas robežu pārkāpumu samazināšanos.

"Sakrita [Krievijas lidmašīnas] avārija Lietuvā un Somijas un Igaunijas nerimstošā Krievijas kritika. Es domāju, ka Maskavā beidzot tika sodīts kāds ģenerālis," sacīja Totsens. "Izskatās, ka viņi vairāk bija nolaidīgi, nevis ļaunprātīgi."

Viens no Igaunijas gaisa spēku veidotājiem ģenerālis Antss Lāneotss gaisa pārkāpumu mazināšanās perspektīvu vērtē ar piesardzīgu optimismu. "Vienmēr ir apsveicami, kad mūsu kaimiņvalsts vēlas regulēt gaisa telpas izmantošanu saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un nosaka ierobežojumus pilotiem starptautiskajā, kā arī pierobežas lidojumu zonā," viņš sacīja.

Lāneotss piebilda, ka Krievijas armijas vadība ir satraukta par starptautisko skandālu pēc savas lidmašīnas nogāšanās Lietuvā, kā arī ES un NATO negatīvās reakcijas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!