Foto: AP/Scanpix/LETA

Kremļa saimnieks Vladimirs Putins nosaucis Krieviju par "atsevišķu civilizāciju" un norādījis, kā tādu ieroču, kā Krievijai, nav nevienai citai pasaules valstij.

Šie Putina izteikumi izskanējuši telekanāla "Rossija-1" raidījumā "Maskava. Kremlis. Putins". Kā ziņo aģentūra "Interfax", intervija bijusi ierakstīta jau pērnā gada septembrī, bet publiski pārraidīta tikai tagad.

Intervija, kurā Putins pauž šīs domas, tiek demonstrēta laikā, kad pasaulē cīnās pret Covid-19 pandēmiju un Krievija zināmo inficēto skaita ziņā sasniegusi otro vietu pasaulē, atpaliekot tikai no ASV. Līdz šim zināms par vairāk nekā 290 tūkstošiem inficēto Krievijā.

Tikmēr Putins demonstrētajā raidījumā skaidro, ka Krievijas attīstība būs balstīta uz jaunajām tehnoloģijām.

"Ir radušās jaunās tehnoloģijas, tās jau maina pasauli. Visi šie virzieni – bezpilota tehnika, ģenētika, medicīna, izglītība – tas viss būs bāze, uz kuras valsts attīstīsies," aģentūra citē Putina teikto.

Kā uzsver Putins, tikai attīstība uz pašas modernākās tehnoloģijas pamatiem spēs nodrošināt "mūsu civilizācijas nākotni".

"Krievija – tā nav vienkārši valsts, tā patiešām ir atsevišķa civilizācija. Ja mēs vēlamies šo civilizāciju saglabāt, tad jābalstās tieši uz augstajām tehnoloģijām un to turpmāko attīstību," stāsta Putins.

Krievijai ir jāskatās, ko dara citas valstis, bet, neaizmirstot par pašas bāzi, viņš turpina. Bez šīs bāzes, norāda Putins, Krievija nekad neiegūtu augsti tehnoloģiskus ieročus, kādu vismaz pagaidām neesot nevienai citai pasaules valstij.

"Tādus panākumus neizdotos sasniegt bez fundamentālas zinātnes, zinātniskās skolas un inženieru kadriem," atzīmē Kremļa saimnieks.

Krievijas panākumus ieroču jomā Putins piemin ne pirmo reizi. 2018. gadā pirms savas pārvelēšanas prezidenta amatā Putins 40 minūtes savas uzstāšanās veltīja jaunu "fantastisku" ieroču uzskaitījumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!