Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijas Federācija ir gatava "nepieciešamības gadījumā" sniegt palīdzību Baltkrievijai – Kremlis apliecinājis atbalstu Aleksandram Lukašenko. Vai Vladimirs Putins tiešām ir gatavs uz Baltkrieviju nosūtīt karaspēku? Vācijas medijs "Deutsche Welle" piedāvā iepazīties ar ekspertu viedokļiem.

Portālam "Delfi" ir tiesības publicēt tekstu latviešu valodā.

Vai Krievija pieņems lēmumu nosūtīt karaspēku uz kaimiņvalsti, lai glābtu Aleksandra Lukašenko režīmu? Atbildi uz šo jautājumu mēģina rast daudzi novērotāji, kuri seko līdzi Baltkrievijā jau otro nedēļu nerimstošajiem protestiem saistībā ar 9. augustā notikušo prezidenta vēlēšanu oficiālajiem rezultātiem. 

Baltkrievijas Centrālā vēlēšanu komisija par vēlēšanu uzvarētāju pasludinājusi pašreizējo valsts vadītāju Aleksandru Lukašenko, taču simtiem tūkstoši cilvēku, pulcējoties masu demonstrācijās, turpina pieprasīt Lukašenko aiziešanu un atkārtotas vēlēšanas.

Pēdējo dienu laikā Krievijas un Baltkrievijas prezidenti divreiz sazinājušies telefoniski. Krievijas prezidenta oficiālajā mājaslapā vēstīts, ka Maskava ir gatava palīdzēt Minskai. Lukašenko savukārt licis noprast, ka var lūgt Kremlim arī militāro palīdzību. Vai tas nozīmē, ka uz Baltkrieviju tiks nosūtīts Krievijas karaspēks?

"Krievijas karaspēka ievešana Baltkrievijā nav iespējama,"uzskata senators


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!