Foto: AP/Scanpix

Krievija ir gatava likt savu artavu, lai atjaunotu attiecības ar Vašingtonu, kas pamatīgi bojātas iepriekšējā ASV prezidēta Baraka Obamas administrācijas laikā, paudis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Maskava rūpīgi sekojot līdzi jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa izteikumiem par Krieviju. "Nostāja, kuru viņš pauda saistībā ar normāla dialoga nepieciešamību starp mūsu valstīm, vieš cerības par pozitīvu progresu bilaterālajās attiecībās," viņa pausto citē ziņu aģentūra TASS, "mēs esam gatavi likt savu artavu, lai atjaunotu attiecības ar ASV, kas pasliktinājušas nevis mūsu, bet gan Vašingtonas iepriekšējās administrācijas īpašo darbību dēļ."

Lavrovs arī norādījis, ka Krievija vienmēr bijusi par "vienlīdzībā, savstarpējā cieņā un vienam otra interešu respektēšanā". Viņš arī uzsvēris, ka vēl ir par agru spriest, kā konkrētos jautājumos turpināsies darbs ar Republikāņu partijas izveidoto administrāciju.

Kā vienu no būtiskākajām sfērām, kurā valstīm vajadzētu spēt sadarboties, Lavrovs minēja terorisma apkarošanu.

Jau ziņots, ka janvāra beigās Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Tramps aizvadīja telefonsarunu, kas bij ar pirmā valstsvīru abpusējā kontaktēšanās kopš Trampa inaugurācijas.

Sarunu Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs raksturoja kā "labu un konstruktīvu", bet noliedza, ka tās laikā būtu panāktas kādas vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!