Krievijas ārlietu ministrs Igors Ivanovs trešdien paziņoja, ka Maskava stingri iestājas par 1972.gadā noslēgto antiballistisko raķešu līgumu kā globālās drošības būtisku elementu, taču Krievija ir gatava sākt sarunas ar ASV par jaunas starptautiskās aizsardzības struktūras izveidi.
"Mēs esam gatavi konsultācijām, mēs esam gatavi paust savu pozīciju," Ivanovs teica preses konferencē Maskavā pēc tam, kad ASV prezidents Džordžs Bušs otrdien paziņoja, ka 1972.gada antiballistisko raķešu līgums vairs neatbilst šodienas globālās drošības prasībām.

"Šo dokumentu nevar aplūkot atrauti no kopējā atbruņošanās plāna," par antiballistisko raķešu līgumu sacīja Ivanovs. Pēc Krievijas ārlietu ministra teiktā, kopš līguma parakstīšanas noslēgtās vienošanās par starptautisko drošību ir ļoti sarežģītas, jo ir saistītas ar līgumiem par kodolizmēģinājumu aizliegšanu un stratēģisko raķešu skaita samazināšanu.

"Tāpēc mēs tā iestājamies par antiballistisko raķešu līguma saglabāšanu un stiprināšanu," uzsvēra Ivanovs. Viņš arī sacīja, ka ar nepacietību gaida tikšanos ar speciālistiem, kurus Bušs solījis nosūtīt uz sarunām par ASV ierosinātajām idejām par antiballistisko raķešu līgumu, kā arī par nākotnes aizsardzības plāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!