Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas, Irānas un Azerbaidžānas prezidenti pirmdien Baku parakstījuši deklarāciju par attiecību stiprināšanu aizsardzības un tirdzniecības jomās Kaspijas jūras reģionā.

Deklarācijā paredzēts stiprināt sadarbību cīņā pret terorismu un reģionālo konfliktu risināšanā, kā arī citās sfērās, tostarp enerģētikas jomā un transporta sektorā, ziņoja Krievijas mediji.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins iepriekš pirmdien veltīja atzinīgus vārdus attiecībām ar Irānu. Pagājušajā nedēļā viņš paziņoja, ka Krievija plāno būvēt Irānā vēl astoņus kodolreaktorus.

Putins, tiekoties ar Irānas prezidentu Hasanu Rohani, paziņoja, ka kopš pērnā gada vizītes Teherānā abas valstis nogājušas ievērojamu ceļu divpusējo attiecību attīstīšanā.

Putins, Rohani un Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs pirmdien tikās Baku ar mērķi stiprināt valstu saites Kaspijas jūras reģionā un noslēgumā parakstīja deklarāciju par sadarbības stiprināšanu.

Rohani norādīja, ka Irāna "nekad neaizmirsīs pozitīvo lomu, ko Krievija spēlējusi kodolvienošanās panākšanā" ar pasaules lielvarām par Irānas kodolprogrammu, un sacīja, ka ir apmierināts ar tirdzniecības pieaugumu starp abām valstīm.

Alijevs savukārt cildināja Krievijas centienus panākt mieru Kalnu Karabahā, par ko Azerbaidžāna un Armēnija nespēj rast saprašanos jau gadu desmitiem ilgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!