Pazīstamais krievu rakstnieks un Nobela prēmijas laureāts Aleksandrs Solžeņicins uzskata, ka Krievija var izbeigt terorismu, tikai izbeidzot valstī ieviesto nāvessoda moratoriju.
"Ir laiki, kad sabiedrības un valsts glābšanai nāvessods ir vajadzīgs. Krievijā šobrīd ir tieši tāda situācija," paziņoja Solžeņicins aģentūrai "Interfax".

Viņš pauda uzskatu, ka Čečenija ir "Krievijas vēstures nepabeigta nodaļa, tās smaga politiska problēma", tāpēc Krievijā pastiprinās terorisms.

Solžeņicins sacīja, ka notvertie čečenu teroristi "smejas par Krievijas tiesu", jo zina, ka netiks sodīti ar nāvi.

Krievija, pasludinot nāvessodu izpildes moratoriju, "nekādi nevar būt vainīga Strasbūras un Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EP PA) priekšā", un teroristi to izmanto, uzskata Solžeņicins.

Viņš atgādināja, ka rakstnieka Vladimira Nabokova tēvs Ļeva Tolstoja ideju ietekmē 20 gadus cīnījies par nāvessoda atcelšanu Krievijā. Tomēr, kad pār Krieviju "izlija visa 1917.gada februāra revolūcijas dranķība" un valsti pārņēma nesodītu slepkavību vilnis, Nabokovs seniors Valsts domē atzina, ka kļūdījies un ka vardarbību var uzveikt tikai ar nāvessodiem.

Tie, kas Eiropā "diktē mums nāvessoda atcelšanu, nav pazinuši tādus bargus pārbaudījumus, kādiem izgājusi cauri Krievija", uzsvēra Solžeņicins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!