Krievijas valdība ceturtdien pieņēma lēmumu par vienreizējo pabalstu izmaksām Otrā pasaules kara veterāniem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kuri nav Krievijas pilsoņi. Lēmumprojektu par vienreizēju pabalstu izmaksām Lielā tēvijas kara veterāniem un karā kritušo atraitnēm, kas nav no jauna stājušās laulībā, un kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvija, Lietuva vai Igaunija, un kuri nav Krievijas pilsoņi, sagatavojusi Krievijas Darba un sociālās attīstības ministrija.
Ministrijas Veterānu lietu departamenta priekšnieks Oļegs Šatrovs ceturtdien BNS pastāstīja, ka projekts paredz izmaksāt Otrā pasaules kara veterāniem, kuri nav Krievijas pilsoņi, vienreizējus pabalstus triju minimālo pensiju jeb 417 rubļu (deviņu latu) apjomā.

Veterānu atraitnēm tiks izmaksāts pabalsts vienas minimālās pensijas - 139 rubļu un 23 kapeiku (triju latu) apjomā.

Šatrovs paskaidroja, ka pabalsti tiks izmaksāti saistībā ar padomju armijas uzvaras pār fašistisko Vāciju 55. gadadienu, kuru atzīmēja 2000.gadā.

"Pabalsti tiks izmaksāti atbilstoši Krievijas prezidenta dekrētam par pabalstiem kara veterāniem Baltijas valstīs saistībā ar uzvaras 55.gadadienu. Sākumā mēs izmaksājām pabalstus tur dzīvojošiem kara veterāniem, kuri ir Krievijas pilsoņi, kas saņem pensiju, pēc tam - Krievijas pilsoņiem, kas nesaņem pensiju, bet tagad - tiem, kas nav Krievijas pilsoņi," skaidroja Šatrovs.

Baltijas valstīs dzīvojošajiem kara veterāniem izmaksās pabalstus kopumā 19,1 miljona rubļu (0,4 miljonu latu) apjomā. Pabalstus saņems 41,1 tūkstotis veterānu un 1800 atraitņu Baltijas valstīs. Kopumā pabalstus izmaksās 43 tūkstošiem Baltijas valstīs dzīvojošu kara veterānu, kuri nav Krievijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!