Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija, reaģējot uz savu diplomātu izraidīšanu, otrdien paziņojusi par 36 Beļģijas un Nīderlandes diplomātu izraidīšanu.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka divu nedēļu laikā no valsti jāatstāj 21 Beļģijas un 15 Nīderlandes diplomātiem, kuri pasludināti par nevēlamām personām.

Ministrija izsaukusi arī Luksemburgas vēstnieku, kuram izteikts brīdinājums, ka Maskava varētu spert atbildes soļus Luksemburgas lēmumam izraidīt Krievijas vēstniecības darbinieku.

Jau vēstīts, ka marta beigās Beļģija par spiegošanu izraidīja 21 Krievijas diplomātu, savukārt Nīderlande izraidīja 17 krievu diplomātus, kuri slepeni aktīvi nodarbojušies ar spiegošanu, viņu klātbūtni valstī atzīstot par "draudu nacionālajai drošībai".

Luksemburga 6. aprīlī paziņoja par viena Krievijas diplomāta izraidīšanu, jo viņa "darbība ir pretrunā ar valsts drošības interesēm".

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, kas sākās 24. februārī, daudzas Eiropas valstis ir izraidījušas Krievijas vēstniecību darbiniekus, uz ko Maskava reaģējusi, izraidot šo valstu diplomātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!