Krievija trešdien izraidīja divus NATO pārstāvniecībā strādājošus Kanādas diplomātus, pavēstīja Kanādas vēstniecība.

"Vēstnieks bija Ārlietu ministrijā, un viņam tika nodota diplomātiska nota, kurā mēs tikām informēti, ka Krievijas ministrija anulē divu NATO informatīvajā birojā Maskavā strādājošu kanādiešu pilnvaras," paziņoja vēstniecības preses pārstāvis. "Kanāda pauž dziļu nožēlu par lēmumu. Kanāda un NATO sabiedrotie meklē veidus, kā atkal iesaistīt Krieviju. Lēmums anulēt NATO amatpersonu akreditāciju ir neproduktīvs."

Kā ziņots, NATO pagājušajā trešdienā lika izraidīt no Briseles divus spiegošanā aizdomās turētus Krievijas diplomātus, šādi reaģējot uz spiegu skandālu, kurā bija iesaistīta augsta ranga Igaunijas amatpersona Hermans Simms.

Viens no izraidītajiem diplomātiem ir Krievijas vēstnieka Eiropas Savienībā Vladimira Čižova dēls Vasīlijs Čižovs, kurš ir Krievijas misijas NATO atbildīgais sekretārs, bet otrs ir Krievijas misijas politiskās nodaļas vadītājs un konsultants Viktors Kočukovs.

Saistībā ar šo soli Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nepiedalīsies šomēnes paredzētajā NATO-Krievijas padomes sanāksmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!