Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nedēļas laikā no Krievijas tiks izraidīti 23 Lielbritānijas vēstniecības diplomātiskie darbinieki, sestdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Nedēļas laikā no Krievijas tiks izraidīti 23 Lielbritānijas vēstniecības diplomātiskie darbinieki, sestdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Tas ir Maskavas atbildes solis pret Lielbritāniju saistībā ar tās lēmumu izraidīt 23 krievu diplomātus pēc bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanas.

Tāpat Krievija atsauc savu piekrišanu atvērt Lielbritānijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā, kā arī tiek apturēta Britu padomes darbība Krievijā.

"Britu puse brīdināta, ka gadījumā, ja tiks veikti tālākas pret Krieviju nedraudzīgas darbības, Krievijas puse atstāj sev tiesības pieņemt citus atbildes pasākumus," paziņoja ministrija.

Lielbritānijas valdība jau bija gaidījusi Krievijas atbildes soli izraidīt 23 diplomātus, pavēstīja Ārlietu ministrija.

Valdība Londonā "paredzēja šāda veida atbildi un nākamās nedēļas sākumā tiksies Nacionālās drošības padome, lai apspriestu nākamos soļus," teikts ministrijas paziņojumā. "Tas seko pēc mūsu darbībām kopā ar citiem pasākumiem, lai izjauktu Lielbritānijā strādājošu spiegošanas tīklu, kas ir sekas divu cilvēku slepkavības mēģinājumam Lielbritānijā, izmantojot nervus paralizējošu vielu."

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien paziņoja, ka par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu atbildīga ir Krievija un ka no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 krievu diplomāti.

"Krievijas atbilde nemaina lietas faktus - divu cilvēku slepkavības mēģinājumu uz britu zemes, par ko nav alternatīvu secinājumu kā vien tas, ka vainīga ir Krievijas valsts," paziņoja Meja.

Meja jau trešdien paziņoja, ka par Skripaļa saindēšanu atbildīga ir Krievija un ka no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 krievu diplomāti.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons piektdien atzina - ir "lielā mērā iespējams", ka nervus paralizējošo vielu uzbrukumā Skripaļam licis izmantot Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!