Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks pirmdien izšāva uz Odesu septiņas raķetes, nogalinot vienu cilvēku un ievainojot piecus, sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Operatīvā pavēlniecība "Dienvidi".

"Rašisti atkal deva triecienu Odesai, lietojot aviāciju. Uz pilsētu tika izšautas septiņas raķetes. Tomēr ienaidniekam raķešu rezerves acīmredzot ir tuvu izsīkumam, jo tika izmantoti reti padomju paraugi, kam vecuma dēļ ir tēmēšanas problēmas. Meklējot stratēģiskus objektus, novecojušajām raķetēm izdevās trāpīt "ārkārtīgi bīstamam" tirdzniecības centram un plaša patēriņa gatavās produkcijas noliktavai," teikts pavēlniecības paziņojumā.

Ienaidnieka veiktās apšaudes rezultātā viens cilvēks ir gājis bojā, bet slimnīcā ievietoti pieci ievainotie.

Raķetes izraisīja ugunsgrēkus, kuru dzēšana vēl turpinās.

Pirmdien uz Odesas apgabalu tika izšautas trīs "Kinžal" tipa raķetes no Krievijas stratēģiskās aviācijas lidmašīnas "Tu-22", ievainojot divus cilvēkus un sagraujot piecus tūrisma infrastruktūras objektus.

Jau ziņots, ka Eiropadomes prezidents Šarls Mišels, kas pirmdien ieradās iepriekš neizziņotā vizītē Odesā, bija spiests tikšanos pārtraukt un doties uz patvertni, jo Ukrainas dienvidu pilsēta atkal tika pakļauta Krievijas raķešu triecienam, kas notika Mišela un Ukrainas premjerministra Denisa Šmihaļa tikšanās laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!