Krievijas prezidents parakstījis rīkojumu, ar kuru tiek izveidota komisija "cīņai pret mēģinājumiem falsificēt vēsturi, kaitējot Krievijas interesēm", otrdien vēsta "RIA Novosti".

Medvedevs vairākkārt norādījis uz vēstures falsifikācijas nepieļaujamību un uzskata, ka šādi mēģinājumi "kļūst arvien stingrāki, ļaunāki un agresīvāki".

Krievijas Ārlietu ministrija regulāri pievērš uzmanību mēģinājumiem "pārskatīt vēsturi" vairākās bijušās PSRS dalībvalstīs, ieskaitot Latviju un Igauniju.

Šogad janvārī, uzstājoties komitejā, kas bija izveidota Lielā Tēvijas kara uzvaras 65. gadadienas svinību organizēšanai, Medvedvs sacīja, ka ir nepieciešams stingrāk noteikt Krievijas pozīciju vēstures falsifikācijas problēmā, kā arī tieši runāt ar partneriem jautājumos, kas saistīti ar "fašisma reabilitāciju un slavēšanu".

Pagaidām gan nav zināms, vai komisija nodarbosies ar zinātnisko polemiku vai iegūs pilnvaras sodīt tos, kurus uzskatīs par falsifikatoriem. Tāpat nav skaidrs, vai komisijas darbība būs ierobežota Otrā pasaules kara rāmjos vai pievērsīsies arī citiem Krievijai neizdevīgiem strīdīgo notikumu traktējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!