Krievija gatavojas publicēt to valstu melno sarakstu, kuru bankas tiek apsūdzētas no Krievijas nelikumīgi izvestās naudas atmazgāšanā.
Tā informē aģentūra "ITAR-Tass", atsaucoties uz Krievijas starpvaldību centra naudas atmazgāšanas apkarošanai vadītāju Aleksandru Mihaiļenko.

Pēc viņa vārdiem, Krievija gatavo šādu melno sarakstu, reaģējot uz rūpnieciski attīstīto valstu "nepamatotajām apsūdzībām" par to, ka Krievija ir slikti sagatavota cīņai pret naudas atmazgāšanu tās teritorijā.

Mihaiļenko teica, ka sarakstam, kas tiek veidots sadarbībā ar parlamenta apakšpalātas - Valsts domes - deputātiem, būs juridisks pamats.

Pagājušajā gadā rūpnieciski attīstītās valstis apvienojās īpašā naudas atmazgāšanas novēršanas grupā, kas iekļāva Krieviju melnajā sarakstā, paziņojot, ka tās likumdošana neatbilst starptautiskajiem standartiem.

Lēš, ka Krievijā gadā atmazgā vairāk nekā 20 miljardus ASV dolāru (12 miljardus latu).

Lielā septiņnieka valstu grupa apspriedē Itālijas pilsētā Palermo šā gada februārī aicināja Krieviju īstenot neatliekamus pasākumus, lai likvidētu trūkumus naudas atmazgāšanas apkarošanas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!