Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijā izvirzītas apsūdzības par maluzvejniecību aizturētā Igaunijas uzņēmumam piederošā kuģa kapteinim.

Gan kuģim, gan kapteinim aizliegts doties prom no Kaļiņingradas, kuras ostā kuģis pašlaik atrodas.

Kuģa īpašnieks - Hāpsalu uzņēmums "Morobell" - nolīdzis divus advokātu birojus, lai palīdzētu kapteinim un apkalpei, vēstīja laikraksts "Postimees".

Igaunijas Ārlietu ministrijas kanclera vietniece Annelī Kolka "Postimees" sacīja, ka ceturtdienas vakarā Kaļiņingradā izvirzītas apsūdzības kuģa kapteinim. Igaunijas konsuls uz kuģa ieradies divas reizes un sazinājies ar advokātu. Kolka norādīja, ka, cik zināms, apsūdzības izvirzītas tikai kapteinim.

Amatpersonas rīcībā nebija detalizētākas informācijas, par kādiem noziegumiem kapteinis tiek apsūdzēts.

"Morobell" vadītājs Raivo Baums "Postimees" teica, ka nolīgts advokātu birojs, lai palīdzētu kuģa un kapteiņa lietā, kā arī piesaistīts vēl viens advokātu birojs, lai konsultētu apkalpes locekļus un palīdzētu viņiem.

"Mēs nolīgām aģentu, kas veic piegādes. Ar vīriem viss ir kārtībā, mēs nepārtraukti ar viņiem sazināmies un ceram, ka situācija atrisināsies," piebilda Baums.

Krievijas robežsargi 10.maijā aizturēja "Roxen" un nogādāja to Kaļiņingradas ostā. Krievija vaino kuģa apkalpi nelikumīgā zvejniecībā Krievijas ekonomiskajā zonā, kur "Roxen" nozvejojis 7,5 tonnas zivju. Savukārt "Morobell" paziņojis, ka "Roxen" Krievijas ekonomiskajā zonā nonācis elektroniskās kartes kļūmes dēļ.

Nozvejas tiesību un kvotu dēļ kuģim ir Somijas karogs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!