Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas Tieslietu ministrija piektdien fizisko personu "ārvalstu aģentu" sarakstā iekļāvusi bijušo Jekaterinburgas mēru un vienu no skaļākajiem Krievijas pret Ukrainas izvērstā kara kritiķiem Jevgēņiju Roizmanu, liecina ministrijas tīmekļa vietnē publicētā informācija.

Fizisko personu "ārvalstu aģentu" saraksts papildināts ar sešiem cilvēkiem, un viņu vidū ir arī telekanāla "Doždj" žurnāliste Anna Mongaita un advokāts Iļja Novikovs.

Pret Roizmanu augustā tika uzsākta krimināllieta par Krievijas armijas "diskreditāciju", un cita starpā viņam tika aizliegts izmantot sociālo tīklu "Twitter", kur viņš aktīvi iestājās pret karu, kritizēja Kremli un tā pakalpiņus.

Mongaita ilgus gadus ir raidījumu vadītāja telekanālā "Doždj", ko Krievija jau pagājušā gada vasarā pasludināja par mediju "ārvalstu aģentu". Fizisko personu "ārvalstu aģentu" sarakstā jau iekļauti vairāki "Doždj" līdzstrādnieki, arī tā galvenais redaktors Tihons Dzjadko.

Visiem sešiem jaunajiem "ārvalstu aģentiem" kā iemesls iekļaušanai reģistrā norādīta "politiskās darbības veikšana", bet ziņās par ārvalstu avotiem norādīta Ukraina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!