Krievijas Iekšlietu ministrijas ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki kosmiskās tehnikas rūpnīcā atraduši pagrīdes noliktavu ar simtiem tūkstošiem pirātisko kompaktdisku.
Laikraksts "Moskovskij komsomoļec" ceturtdien ziņo, ka "ekonomiskās policijas darbinieki, kas pēkšņi ieradušies pārbaudē galvenajā Hruņičeva vārdā nosauktajā rūpnīcā, kurā izgatavo Krievijas kosmiskās raķetes, atklājuši nelegālās studijas "Štorm" īrētajās telpās izveidotajā noliktavā vairākus simtus tūkstošus kompaktdisku ar Britnijas Spīrsas, grupas "Backstreet Boys" un citas mūzikas ierakstiem".

Pavisam tika konfiscēti 650 tūkstoši kompaktdisku. Mūzikas pirāti kompaktdiskus realizēja NVS valstīs, kā arī Polijā un Rumānijā. CD izgatavoti Ukrainā, informēja policija.

Noliktavas īrēja nekur nereģistrēts uzņēmums "Štorm". Starp citu, pirms trim nedēļām šī firma veiksmīgi izturējusi nodokļu pārbaudi, raksta avīze.

"Līdz šim nav skaidrs, kādā veidā firmai izdevās noslēgt darījumu ar Hruņičeva kosmiskās tehnikas rūpnīcu," raksta avīze.

No 20 pirātiskās firmas darbiniekiem aizturēts vienīgi uzņēmuma vadītājs. Pret viņu un trim viņa kolēģiem ierosināta krimināllieta. Pēc Krievijas likumiem, viņiem draud brīvības atņemšana uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!