Krievija paziņojusi Eiropas Savienībai (ES), ka, visticamāk, neatjaunos naftas piegādi pa naftas vada "Družba" atzaru uz Lietuvu, pastāstījis abu pušu sarunām tuvs avots, kas vēlējies palikt anonīms.
Atbildot uz ES enerģētikas komisāra Andra Piebalga jautājumu, Krievijas enerģētikas ministrs Viktors Hristenko paziņoja, ka piegāžu atjaunošana, "domājams, nebūtu ekonomiski izdevīga".

Kā ziņots, pagājušā gada 29. jūlijā naftas vadā "Družba" notika avārija, kuras rezultātā no tā noplūda 20 tonnas naftas. Pēc avārijas naftas piegādes Lietuvai pa cauruļvadu tika pārtrauktas un līdz šim brīdim nav atjaunotas.

Krievijas naftas cauruļvadu kompānija "Transņeftj" naftas vada posma slēgšanu skaidroja ar avāriju un nepieciešamo remontu.

Savukārt Lietuvas amatpersonas uzsvēra, ka piegāžu pārtraukšana saistāma ar Lietuvas valdības atteikšanos pārdot naftas koncerna "Mažeiķu nafta" akcijas Krievijas kompānijām, to vietā izvēloties Polijas naftas kompāniju "PKN Orlen".

Tas vēl vairāk pastiprināja bažas, īpaši jaunajās ES dalībvalstīs, ka Krievija savus energoresursus izmanto kā ārpolitikas instrumentu, taču Maskava to noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!