Foto: Publicitātes foto

Krievija lūgusi ANO iekļaut teroristu organizāciju sarakstā Sīrijas islāmistu grupējumu "Jaish al-Islam" ("Islāma armija"), kam ir liela loma Sīrijas miera sarunās Ženēvā.

"Jaish al-Islam" līderis Mohameds Alušs ir Sīrijas opozīcijas Augstākās sarunu komitejas (HNC) galvenais sarunvedējs ANO organizētajās sarunās Ženēvā.

Krievijas delegācija iesniedza ANO Drošības padomes Pretterorisma komitejai lūgumu iekļaut "melnajā sarakstā" arī islāmistu grupējumu "Ahrar al-Sham", otrdien paziņoja Krievijas sūtnis ANO Vitālijs Čurkins.

Viņš sacīja, ka abi grupējumi ir cieši saistīti ar teroristu organizācijām, sevišķi "Daesh" un "Al Qaeda". Čurkins apgalvoja, ka abi grupējumu sniedz un saņem no "Daesh" un "Al Qaeda" finansiālu, materiālu, tehnisku un militāru atbalstu.

Sīrijā 27. februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā "Daesh" un "Al Nusra".

Protestējot pret jaunu vardarbības uzliesmojumu Sīrijas pilsoņkara frontēs, HNC līderi pagājušajā nedēļā pameta Ženēvu, kur notiek ANO rīkotās miera sarunas.

"Jaish al-Islam", kas saņem atbalstu no Saūda Arābijas, ir ietekmīgākais grupējums Damaskas provincē, bet "Ahrar al-Sham" ir viens no ietekmīgākajiem islāmistu grupējumiem Sīrijā. "Ahrar al-Sham", kas saņem finansējumu no Turcijas un Persijas līča valstīm, sadarbojas ar "Al Nusra", kas ir "Al Qaeda" atzars Sīrijā. Grupējums cīnās Alepo un Idlibas provincēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!