Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievija sarīkojusi militārās mācības Moldovas separātiskajā Piedņestras reģionā, kas robežojas ar Ukrainu, atsaucoties uz otrdien izplatīto Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumu, vēsta "The Moscow Times".

Ukrainas pārstāvji janvārī brīdināja, ka Piedņestrā dislocēto spēku vidū Krievijas specdienesti gatavojot mākslīgas provokācijas, ar kuru palīdzību varētu mēģināt leģitimizēt Krievijas armijas iebrukuma Ukrainā paplašināšanu.

Krievijas spēku Operacionālā grupa esot īstenojusi "šaušanas mācības" pret "mērķiem, kas simulē uzbrūkošus kājnieku spēkus un militāro aprīkojumu". Karavīri esot praktizējuši pārvietošanos aizsegā, šaušanas pozīciju ieņemšanu un maskēšanos, pauž Krievijas ministrijas pārstāvji. Cita starpā īpaši trenēta "mazu mērķus iznīcināšana lielos attālumos" ar automātiskajiem granātmetējiem "AGS-17".

Piedņestra, kurā no aptuveni pusmiljona iedzīvotāju trešdaļu veido etniskie krievi, kopš 1990. gada formāli vēlas pievienoties Krievijai, bet de facto atrodas Krievijas kontrolē.

Kopš 1992. gada Piedņestrā izvietoti tā dēvētie Krievijas "miera uzturētāji", bet tiek lēsts, ka pastāvīgi reģionā izvietoti vēl ap tūkstoti karavīru, kuru galvenais uzdevums ir militāru objektu apsardzība.

ANO kopš 2018. gada pieprasa tūlītēju un pilnīgu Krievijas spēku izvešanu no Piedņestras. Krievijas spēku izvešanu no reģiona pieprasījusi arī Moldovas prezidente Maija Sandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!