Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas Drošības dienests (UDD) pieļauj, ka Krievijas spēki ir mīnējuši Azovas jūras akvatoriju pie Mariupoles pilsētas, vēsta aģentūra UNIAN.

"Pēc mūsu domām krievi pašlaik mīnē Mariupoles akvatoriju, lai, no vienas puses, bloķētu pilsētu no jūras, bet no otras puses, grautu reģiona infrastruktūru un ekonomiku," televīzijas programmas "Šuster Live" ēterā paziņoja UDD vadītāja padomnieks Markijans Lubkivskis.

UDD uzskata, ka 11. novembrī Azovas jūrā notikusi eksplozija varētu būt Krievijas mīnas sprādziens. Dienests izmeklē notikušo un pieļauj, ka mīnu aizķēris zvejas kuģis.

Ukrainas Nacionālas drošības un aizsardzības padome neizslēdz iespēju, ka prokrieviskie kaujinieki un Krievijas karavīri Ukrainas spēkiem Doņeckas apgabalā var uzbrukt arī no jūras, norāda UNIAN.

Konflikta zonā Ukrainas austrumos kopš separātistu pseidovēlēšanām 2. novembrī vērojams straujš prokrievisko kaujinieku un Krievijas karavīru aktivitātes pieaugums. No aktīvistiem un amatpersonām pienāk ziņas par militārās tehnikas kolonnām, kas no Krievijas iebrauc Ukrainas teritorijā.

Krievijas karaspēka ievešanu Ukrainā apstiprina arī
NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!