Foto: AP/Scanpix/LETA

Saskaņā ar Ukrainas sniegtajām ziņām Krievija jau ir mobilizējusi aptuveni pusmiljonu karavīru un gatavojas jaunam uzbrukumam. Savukārt analītiķi norāda, ka pirms tā iebrucēji cenšas panākt Ukrainas spēku izkliedēšanu.

"Mēs nedrīkstam zaudēt iniciatīvu. Ņemot vērā, ka viņi [krievi] dzīvo ar simboliem, viņi varētu kaut ko mēģināt ap 24. februāri. Mēs savu ienaidnieku nenovērtējam par zemu," intervijā Francijas telekanālam BFMTV savu viedokli pauda Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Režņikovs.

24. februārī būs pirmā gadadiena kopš Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, cerot īsā laikā pakļaut sev visu valsti. Ukrainas sīvās pretestības dēļ tas neizdevās, un Kremlis savas armijas rindu papildināšanai septembrī Ķerās pie mobilizācijas, ko vērotāji un eksperti iepriekš vērtēja kā mazticamu scenāriju.

Galvenā briestoša uzbrukuma pazīme ir spēku koncentrācija. No Krievijas Tālajiem Austrumiem un centrālās daļas tiek pievilktas modernākās kaujas mašīnas, kas līdz ar mobilizāciju ir jauna uzbrukuma priekšvēstneši. Savukārt Baltkrievijā notiek karavīru apmācīšana un kaujas tehnikas renovācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!