Krievijas amatpersonas ir paziņojušas, ka nenodos Irānas lietu izskatīšanai ANO Drošības Padomē, jo Teherāna neesot pārkāpusi pretbruņošanās līguma noteikumus, informē ārvalstu masu mediji.
Šis lēmums apdraud Vašingtonas un ES centienus, kas ir uzsākušas diplomātisku kampaņu pret Irānu pēc tam, kad tā pagājušajā mēnesī atsāka urāna bagātināšanu, raksta Euronews.

Gan ASV, gan Eiropas Savienība apsūdz Irānu par to, ka tā cenšas izstrādāt kodolieročus, savukārt Teherāna šādas apsūdzības noliedz.

Vašingtona bieži izsaka kritiskas piezīmes, kas vērstas pret Krieviju, kas Irānā būvē kodolstaciju. Krievija ir Drošības Padomes pastāvīgā locekle, un tas nozīmē, ka tā var uzlikt veto jebkurām sankcijām pret Irānu.

ANO sargsuns, Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra pēdējos divus gadus veic izmeklēšanu saistībā ar Irānas kodolprogrammu, taču vēl nav nākusi klajā ar saviem secinājumiem. Šī mēneša beigās notiks aģentūras sēde, kurā tiks pārspriests Irānas kodolprogrammu jautājums.

ES pārstāvji ir skaidri noteikuši, ka nodos Teherānas jautājumu izskatīšanai Drošības Padomē, ja aģentūra apstiprinās, ka Irāna ir slepeni atsākusi savas kodolprogrammas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!