Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Reaģējot uz ģenerālprokurora biroja pieprasījumu, Krievijā no sociālo tīklu vietnēm pazūd saturs, kurā izskan "aicinājums bērnus piedalīties nelegālos masu pasākumos”. Tas notiek pirms plānotajiem opozīcijas protestiem Krievijas pilsētās sestdien, 23. janvārī, kuros paredzēts atbalstīt ieslodzīto opozīcijas pārstāvi Alekseju Navaļniju, ziņo portāls "Meduza".

Krievijas cenzūras aģentūra "Roskomnadzor" piektdien apstiprināja, ka sociālais tikls "TikTok" dzēsis 38% no satura, kas atzīts par nelegālu, savukārt "VKontakte" un "YouTube" 50% , bet "Instagram" - 17%.

Savā paziņojumā cenzūras aģentūra atzīmēja, ka vislielākā aktivitāte attiecībā uz 23. janvārī paredzētajiem protestiem novērota "TikTok". Tomēr "Roskomnadzor" apgalvoja, ka "jaunie aicinājumi" uz protestiem tiek izplatīti "mākslīgi".

Piektdien "MBX Media" ziņoja, ka Krievijas sociālais tīkls "VKontakte" saistībā ar 23. janvāra mītiņiem bloķējis divas trešdaļas lapu (kopā 59 no 83). Lai arī šīs lapas Krievijā ir bloķētas, tām joprojām var piekļūt no citām valstīm.

Lapas saistībā ar "Brīvība Navaļnijam!" mītiņiem joprojām ir pieejamas sociālajā tīklā "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!