Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Pēdējās nedēļas laikā Krievija uz valsts rietumu reģioniem no Sibīrijas un Tālajiem Austrumiem pārvietojusi simtiem militārās tehnikas vienību, arī reaktīvās zalves uguns sistēmas "Grad" un "Uragan", apgalvo projekta "Conflict Intelligence Team" (CIT) analītiķi, kas izpētījuši daudzus sociālajos tīklos publicētos video.

Atbilstoši analītiķu datiem tehnika nosūtīta no Burjatijas, Aizbaikāla novada, Amūras apgabala, kā arī Piejūras novada, un tā, kā noprotams, ir Austrumu kara apgabala četru armiju formējumu tehnika.

"Tik plašu spēku iesaistīšanu nav iespējams skaidrot ar pārsviešanu vietējām mācībām. Visticamāk, šī tehnika pievienosies spēkiem, kas sakoncentrēti pie Ukrainas robežām," secinājuši CIT, piebilstot, ka pasažieru un preču vagonos tiek pārvietoti arī karavīri.

CIT ir Krievijas neatkarīgo blogeru grupa, kas nodarbojas ar bruņoto konfliktu apstākļu izpēti, balstoties atklātos avotos.

Vairākas nedēļās nerimst spriedze, ko izraisījusi Krievijas karaspēka koncentrācija pie Ukrainas robežām, Kijevā un Rietumos raisot bažas par vēl viena Krievijas iebrukuma gatavošanu.

Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Maskava ieņem aizsardzības pozīcijas, jo bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

ASV prezidents Džo Baidens vēl 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!