Foto: Reuters//Scanpix/LETA

Krievijas federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" nolēmis Krievijas teritorijā bloķēt sociālos tīklus "Facebook" un "Twitter", pavēstīja dienests.

"2022. gada 4. martā pieņemts lēmums par piekļuves bloķēšanu tīklam "Facebook" Krievijas teritorijā," teikts "Roskomnadzor" paziņojumā attiecībā uz "Facebook".

Dienests paziņoja, ka kopš 2020. gada oktobra fiksēti 26 diskriminācijas gadījumi attiecībā pret Krievijas medijiem un informācijas resursiem.

Par tviteri "Roskomnadzor" paziņoja, ka pieeja tam ierobežota atbilstoši Ģenerālprokuratūras 24. februārī izteiktai prasībai.

Uzņēmums "Meta", kam pieder "Facebook", piektdien, 4. martā, norādīja, ka "drīz miljoniem Krievijas iedzīvotāju atskārtīs, ka viņi ir nošķirti no pārbaudītas informācijas, viņiem ir liegta ikdienas iespēja sazināties ar ģimeni un draugiem, viņi ir spiesti klusēt".

"Mēs turpinām darīt visu, lai atjaunotu mūsu pakalpojumus, lai tie arī turpmāk būtu pieejami cilvēkiem, kas var drošā veidā paust savas domas un organizēt savas darbības," teikts paziņojumā, ko parakstījis uzņēmuma "Meta" prezidents Niks Klegs.

Krievijas teritorijā jau piektdien no rīta bija daļēji bloķēti sociālie tīkli "Facebook" un "Twitter", kā arī Krievijas interneta medija "Meduza" un britu raidsabiedrības BBC vietnes.

Samazinājusies arī radiostacijas "Radio Brīvība" un Vācijas raidsabiedrības "Deutsche Welle" vietņu pieejamība.

Vairums lietotāju Krievijā arī nespēja atvērt lietotņu veikalus "App Store" un "Google Play".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!