Foto: EPA/LETA
Krievija nodevusi Polijai 11 sējumus no Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas katastrofas lietas, kas 10. aprīlī notika pie Smoļenskas Krievijā, vēsta "RIA Novosti".

Oficiālajā dokumentu nodošanas ceremonijā ceturtdien Maskavā piedalījās Krievijas ģenerālprokurora vietnieks Aleksandrs Zvjagincevs un Polijas galvenais militārais prokurors Kšištofs Paruļskis.

Tiekoties ar žurnālistiem, Zvjagincevs paziņoja, ka Krievijas Ģenerālprokuratūra nodevusi poļu kolēģiem arī video ierakstu, kas uzņemts ar mobilo telefonu un attēlo lidmašīnas avārijas brīdi.

"Šis ieraksts apstiprina lidmašīnas avārijas laiku," viņš teica.

Savukārt, kā medijiem norādīja Paruļskis, Polijas militārā prokuratūra neizslēdz, ka krimināllietā par Kačiņska lidmašīnas katastrofu var parādīties aizdomās turētie.

"Mūsu galvenais mērķis ir atklāt patiesību. Tai pašā laikā es neizslēdzu, ka krimināllietā var parādīties personas," viņš teica.

Pēc Paruļska vārdiem, Krievijas nodotie dokumenti satur nopietnus pierādījumus. "Mēs tiem pilnībā uzticamies," piebilda prokurors.

Kā ziņots, 10. aprīlī lidmašīnas avārijā pie Smoļenskas pilsētas Krievijas rietumos gāja bojā toreizējais Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, viņa dzīvesbiedre Marija un citas augstas amatpersonas. Polijas delegācija bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā. Pavisam katastrofā dzīvību zaudēja 96 cilvēki.

Maija beigās Krievija Varšavai nodeva avarējušās lidmašīnas "melno kastu" ierakstu kopijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!