Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs noliedzis baumas, ka Krievija varētu plānot dot patvērumu Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam, ja viņam nāksies atteikties no varas un pamest valsti, raksta ārvalstu prese.

"Tiem, kuri cenšas šīs baumas izplatīt starptautiskās sabiedrības prātos, dara to netīru mērķu vadīti, Mēs neesam un nekad neesam bijuši Sīrijas režīma draugi. Asada īstie draugi ir Eiropā, un, ja kāds vēlas šo problēmu risināt šādā veidā, tad lai labāk domā par savām iespējām," paudis Lavrovs.

Jautājums par patvērumu Asadam uzdots Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, nesen atrodoties vizītē Tuvo Austrumu valstīs.

Rietumu presē jau vairākkārt izskanējušas baumas par to, ka Krievija vai Baltkrievija varētu uzņemt Asadu, ja viņam nāksies Sīriju pamest.

Pilsoņu karš un masveida sacelšanās pret pastāvošo režīmu Sīrijā sākās 2011. gadā, tā saucamā "Arābu pavasara" laikā. Līdz šim ne Asasu pārstāvošajiem spēkiem, ne opozīcijai nav izdevies gūt pārliecinošu spēka pārsvaru. Kauju un dažādu uzbrukumu laikā bojā gājuši jau vairāk kā 20 tūkstoši Sīrijas iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!