Krievijas Aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs noliedz Eiropā dislocēto ASV spēku komandiera ģenerāļa Bena Hodža aplēses, ka Ukrainā atrodas 12 000 Krievijas karavīru, vēsta aģentūra "Reuters".

"Šie [ASV valsts sekretāra vietnieces] Viktorijas Nulandas un ģenerāļa [Bena Hodža] paziņojumi par it kā tūkstošiem Krievijas karavīru Ukrainā. Kāpēc tikai 12 000? Kāpēc viņi ir tik pieticīgi? Kāpēc viņi nesaka 20 000? Kāpēc ne 25 000? Tāpat neviens viņiem nevar pateikt neko pretī," norāda Antonovs.

Turpinājumā viņš norāda, ka Krievijas spēki atrodas normālā ikdienas režīmā – nav nekādas neparastas spēku koncentrēšanas, nekādu neikdienišķu darbību.

Vēstīts, ka pēc ASV armijas aplēsēm Ukrainas austrumos atbalstu kaujinieku bandām sniedz 12 000 Krievijas karavīru. Anektētajā Krimas pussalā atrodas vēl 29 000 Krievijas karavīru, bet vēl 50 000 izvietoti pie Krievijas un Ukrainas robežas, būdami gatavi iejaukties, ja Ukrainas armija gūtu pārsvaru pār teroristu un krievu algotņu bandām.

Kijeva un Rietumi Ukrainas konflikta laikā vairākkārt ir apsūdzējuši Maskavu, ka tā sūta ieročus un kaujiniekus uz Ukrainu. Par spīti virknei liecību, kas norāda uz Krievijas spēku un bruņojuma klātbūtni Ukrainas austrumos, Kremlis savu saistību ar karu noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!