Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija ceturtdien kā "kontrproduktīvu" noraidīja ANO lūgumu nākotnē Sīrijas Alepo pilsētā noteikt garākas ugunspārtraukšanas pauzes.

Ministrija norādīja, ka tā ir saņēmusi lūgumu no ANO atbalstītās Sīrijas humāno jautājumu darba grupas vadītāja Jana Egelanda nākotnē kaujās noteikt garākus pārtraukumus, lai nemiernieku kontrolētajos Alepo austrumu rajonos būtu iespējams piegādāt palīdzības kravas.

Pagarināt ugunspārtraukšanu, "nevis lai reāli palīdzētu mierīgajiem iedzīvotājiem, bet lai teroristi varētu labāk atjaunot savas kaujas spējas, ir kontrproduktīvi un pret veselo saprātu", teikts ministrijas preses sekretāra Igora Konašenkova paziņojumā.

Krievija vairākkārt vienpusējā kārtā Alepo izsludinājusi ugunspārtraukšanu, lai ļautu civilistiem pamest ielenktos pilsētas austrumu rajonus.

Krievija ceturtdien paziņoja, ka tā pēdējo mēnešu laikā Alepo nogādājusi vairāk nekā 100 000 tonnu humānās palīdzības "neatkarīgi no humānajām pauzēm".

"Tie, kas tiešām vēlas palīdzēt Alepo iedzīvotājiem, viņiem palīdz," norādīja ministrija.

Maskava apgalvo, ka tā kopš 18. oktobra apturējusi Alepo austrumu rajonu bombardēšanu.

Alepo austrumdaļa nemiernieku rokās nonāca 2012.gadā, bet 22.septembrī sākās režīma spēku operācija tās atgūšanai, ko atbalstīja arī Krievijas kara aviācija.

Krievija Rietumu pārmetumus par piedalīšanos Alepo operācijā noraidījusi un uzsver, ka viens no nemiernieku grupējumiem, pret kuriem šajā pilsētā izvērsts uzbrukums, ir ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautais džihādistu grupējums "Al Nusra".

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!