Foto: Reuters/Scanpix

Krievija piektdien noraidīja sīriešu aktīvistu paziņojumu, ka Maskavas gaisa triecienos Sīrijā nogalināti vairāk nekā 9300 cilvēki, tostarp aptuveni 3800 mierīgie iedzīvotāji.

"Mēs neuzskatām par ticamu informāciju par notikumiem Sīrijā no Lielbritānijā bāzētas organizācijas," paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot Londonā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" ("Syrian Observatory for Human Rights") pausto.

Observatorija arī pavēstīja, ka Krievijas triecienos dzīvību zaudējuši 900 bērnu. Tajos nogalināti arī gandrīz 3000 džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieku, kā arī vēl gandrīz 3000 citu grupējumu kaujinieku.

Pagājušajā nedēļā observatorija vēstīja, ka ASV vadītās koalīcijas gaisa triecienos kopš to sākšanās pirms diviem gadiem dzīvību zaudējuši 6200 cilvēki, tostarp 600 mierīgo iedzīvotāju.

Krievija visu laiku ir uzstājusi, ka uzlidojumu mērķis ir teroristu iznīcināšana, tomēr Maskava tikusi vainota arī par mēreno opozīcijas grupējumu bombardēšanu.

"Jūs varat spekulēt, cik vēlaties, bet mērķis ir apkarot starptautisko terorismu," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Krievija kopš 2015. gada 30. septembra veic uzlidojumus Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!