Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija noteikusi atbildes sankcijas Kanādai, kura piektdien paziņoja, ka liegusi ieceļot un iesaldējusi 30 Krievijas amatpersonām, kuras iejauktas advokāta un korupcijas atmaskotāja Sergeja Magņitska nāvē.

Kā teikts Krievijas Ārlietu ministrijas mājas lapā publicētajā paziņojumā, "pieņemts lēmums liegt ieceļošanu Krievijā virknei Kanādas amatpersonu. Saraksts ir garš, tajā ir desmitiem uzvārdu. Runa ir par tiem rusofobi noskaņotiem Kanādas pilsoņiem, kas plānveidā darbojušies, lai izjauktu divpusējās attiecības".

Krievija nav publiskojusi konkrētus uzvārdus un precīzu personu skaitu, pret kurām sankcijas vērstas.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova izteikusies: "Rodas jautājums: tas ir tas, ko centās panākt Otavā? Vai tiešām tur domā, ka uz Krieviju var izdarīt spiedienu? Jeb viņi vienkārši apmierina savas politiskās ambīcijas?".

"Ja Kanādas partneriem patīk spēlēt sankciju spēles, mēs būsim spiesti atbildēt. Lai gan mēs paši, nenoliedzami, dodam priekšroku konstruktīvai mijiedarbībai jautājumos, kas svarīgi abu valstu iedzīvotājiem," komentējusi Zaharova.

Jau vēstīts, ka Kanādas noteiktās sankcijas paredz tām pakļauto amatpersonu īpašumu iesaldēšanu un liedz tām ieceļot Kanādā. Sankcijas apstiprinātas, pamatojoties uz jauno likumu, kas pilnvaro valdību vērties pret tām personām, kuras vainojamas cilvēktiesību pārkāpumos, teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Starp sankcijām pakļautajām personām ir arī Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins.

Maskava jau iepriekš brīdinājusi, ka reaģēs ar pretsoļiem, ja Kanāda vērsīs sankcijas pret krievu amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!