Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājam Aleksandram Turčinovam pēc Krievijas puses lūguma sestdien notikusi telefonsaruna ar Krievijas Valsts domes priekšsēdētāju Sergeju Nariškinu, kurā tas nosaucis nosacījumus Krievijas spēku ievešanai Ukrainā.

Nariškins sarunā "paudis Krievijas gatavību īstenot militāru agresiju pret Ukrainu gadījumā, ja tiks pielietots spēks pret Ukrainas mierīgajiem iedzīvotājiem, kuri dzīvo Krimas teritorijā un austrumos".

Sakarā ar to Ukrainas puse oficiāli paziņo: "Mēs darām visu Ukrainas pilsoņu aizsardzībai, kuri jau šodien de-fakto kļuvuši par agresijas objektu no Krievijas karavīru un Krievijas atbalstītu provokatoru puses."

"Mēs neesam ķērušies un neplānojam ķerties pie spēka pielietošanas pret pilsoņiem, lai gan šodien Krievijas puse visādi provocē spēka scenārija izvēršanu pilnīgai situācijas destabilizācijai Ukrainā," paziņoja Turčinovs.

Pēc viņa teiktā, jebkādu ieroču un spēka pielietošanu pret pilsoņiem "mēs uzskatām par speciāli sagatavotu provokāciju, lai pamatotu militāru agresiju pret Ukrainu no Krievijas Federācijas puses".

"Ukraina ir miermīlīga valsts, taču gatava aizsargāt savu teritoriālo vienotību un suverenitāti, par ko liecina attiecīgie Nacionālās drošības un aizsardzības padomes lēmumi," uzsvēra Turčinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!