Foto: AP/Scanpix
Krievijas Ārlietu ministrija pirmdien paziņojusi, ka ASV valsts sekretāra Džona Kerija brīdinājumi par Krievijas militāro intervenci Ukrainā bijuši nepieņemami draudi.

Maskava pārmeta Kerijam paļaušanos uz "Aukstā kara klišejām", norādot, ka viņš nav papūlējies izprast sarežģītos procesus Ukrainas sabiedrībā.

ASV valsts sekretārs nav spējis "objektīvi novērtēt situāciju, kas turpina pasliktināties pēc radikālo ekstrēmistu īstenotās varas sagrābšanas Kijevā", paziņojusi ministrija.

ASV un tās sabiedrotajiem tiek pārmests, ka tie piever acis uz "kupli sazēlušo rusofobiju un antisemītismu", kas vērojama Maidana protestētāju rindās.

"Rietumu sabiedrotie tagad ir atklāti neonacisti, kas sagrauj pareizticīgo baznīcas un sinagogas," paziņojusi ministrija.

Kerijs, kurš otrdien plāno doties uz Kijevu, svētdien asiem vārdiem brīdināja Krieviju, ka, realizējot militāru iejaukšanos Ukrainā, tā riskē zaudēt savu vietu prestižajā pasaules astoņu attīstītāko valstu grupā (G8).

Kerijs arī brīdināja, ka Krievijai var draudēt sankcijas.

G7 valstu grupa svētdienas vakarā izplatītajā paziņojumā asi nosodīja Krievijas rīcību Krimā un paziņoja, ka var nepiedalīties jūnijā plānotajā G8 samitā Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!