Foto: Reuters/Scanpix

NATO ir tuvredzīga un tās fokusēšanās uz Krievijas draudiem - aplama, piektdien paziņojis Kremlis, ar šo vērtējumu nākot klajā neilgi pirms NATO Varšavas samita atklāšanas, kurā tiks apstiprināts lēmums par četru alianses daudznacionālo bataljonu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā.

"Ir absurdi runāt par Krievijas draudiem, kad Eiropas centrā iet bojā cilvēki, kad Tuvajos Austrumos katru dienu iet bojā simtiem cilvēku. Ir jābūt absolūti tuvredzīgai organizācijai, lai šādā veidā kropļotu akcentus," žurnālistiem sacīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Runa ir par to, uz ko fokusēties savā darbā. Ja pastiprināti ir jāmeklē ienaidnieka tēls, lai ar šo ienaidnieka tēlu vairotu pretkrievisko histēriju, rusofobiju, bet pēc tam, balstoties uz šī emocionālā fona, izvietotu kaut kādas jaunas aviācijas, sauszemes karaspēka daļas, tuvojoties Krievijas robežām, tad šeit, visticamāk, diez vai varēs uztaustīt kaut kādu pamatu sadarbībai," skaidroja Peskovs.

Lauks sadarbībai izveidosies, "ja darbs tiešām tiks koncentrēts uz to, lai kontinentā nodarbotos ar uzticības soļu pastiprināšanu, nodarbotos tiešām ar to, kas mums visiem draud un nogalina cilvēkus Eiropā - un tas ir terorisms," uzsvēra Putina pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!