Foto: EPA/Scanpix/LETA
Prasība obligāti vakcinēties pret Covid-19 noteiktām iedzīvotāju grupām ir spēkā jau 12 Krievijas reģionos no pavisam 85, vēsta portāls "Meduza".

Krievijā pašlaik vērojams Covid-19 gadījumu skaita pieaugums, kas mudinājis ieviest obligātu vakcināciju virknē reģionu, tostarp Maskavā, Sanktpēterburgā un Piemaskavā. Tikmēr Kremlī uzsver, ka nav noteikta valsts mēroga obligāta vakcinācija.

Visbiežāk reģioni obligātu vakcināciju noteikuši pakalpojumu sfēras, tirdzniecības, veselības aprūpes, transporta un kultūras jomu darbiniekiem, kā arī ierēdņiem.

Krievijas darba un sociālās aizsardzības ministrs Antons Kotjakovs iepriekš paziņoja, ka reģionos kur noteikta obligātā vakcinācija, darba devējs bez attaisnojoša iemesla nevakcinētos darbiniekus varēs atlaist.

Maskavas apgabalā nepotētiem ierēdņiem jau liegta piekļuve apgabala valdības namam, paziņoja vietējā Veselības ministrija.

Savukārt Novgorodas apgabalā grupām, kurām noteikta obligāta vakcinācija, nevakcinētajiem no 1. oktobra būs liegta piekļuve darba vietai. Nevakcinētie varēs strādāt, uzrādot negatīvu Covid-19 testu, kas būs jātaisa reizi nedēļā, ziņo "Meduza".

Maskavā vairāk nekā 170 kafejnīcas, bāri un restorāni jau reģistrējušies kā "Covid brīvās zonas" – tajos var apkalpot tikai potētus klientus un viņu bērnus, taču no Covid-19 brīvās iestādes statuss atceļ darba laika un citus ierobežojumus, kas ir spēkā pilsētā pandēmijas dēļ, ziņo aģentūra TASS.

Saskaņā ar "Worldometers" datiem Krievijā līdz šim reģistrēti vairāk nekā 5,3 miljoni Covid-19 inficēšanās gadījumi un vairāk nekā 129 tūkstoši slimnieku miruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!