Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija rīko masīvas desantnieku mācības okupētajā Krimas pussalā un Azovas jūrai pieguļošajā Krasnodaras novadā, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas paziņojumu, ceturtdien vēsta aģentūra TASS.

Krimā mācības sākas ceturtdien, 23. decembrī, bet 24. decembrī Krasnodaras novadā pie Novorosijskas. Mācībās piedalīsies vairāk nekā 1200 desantnieku un vairāk nekā 250 kaujas tehnikas vienību, ziņo "Interfax".

Mācībās tostarp notiks desanta artilērijas vienību kaujas šaušana un desanta darbības ar helikopteriem, vingrinoties bloķēt ieņemto rajonu un nodrošināt galveno spēku ātru uzbrukumu, kas notiks ar kaujas aviācijas atbalstu.

Mācības izsludinātas laikā, kad pieaug spriedze saistībā ar Krievijas militāro spēku pulcināšanu pie Ukrainas robežām. Tā fiksēta kopš novembra un turpinās joprojām. Tas raisa bažas par iespējamu Krievijas iebrukumu kaimiņvalstī. Tiek publicēta pat detalizēta informācija, kā iespējamais uzbrukums izskatītos.

Krievija pieprasa no NATO un ASV īpašas "drošības garantijas", kas tostarp ietver prasību par alianses nepaplašināšanos uz austrumiem.

Krievija 2014. gadā okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un Krievijas atbalstītas bruņotas bandas pārņēmušas atsevišķas teritorijas Ukrainas austrumos, tāpēc faktiski karš Ukrainā notiek jau septiņus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!