Foto: F64
Krievijā aizturēti starptautiska naudas viltotāju grupējuma dalībnieki, tostarp kāds Latvijas iedzīvotājs, kuriem konfiscētas viltotas banknotes 300 tūkstošu eiro (211 tūkstošu latu) nominālvērtībā, ceturtdien informēja Krievijas Iekšlietu ministrijas Galvenā ekonomikas drošības pārvalde.

"Aktīvie grupējuma locekļi tika aizturēti trešajā operācijas stadijā Kaļiņingradas apgabalā un Krasnodaras novadā. 31 gadu vecs Latvijas iedzīvotājs un 23 gadus vecs vīrietis no Ukrainas tika aizturēti Krasnodarā, mēģinot pārdot viltotas banknotes 300 tūkstošu eiro nominālvērtībā," pastāstīja pārvaldes pārstāvis.

Vienam no aizturētajiem piederošā automašīnā tika atrastas viltotas 500 eiro un 100 eiro nomināla banknotes.

"Vēl trīs grupas locekļi – 53 gadus vecs Azerbaidžānas pilsonis, 38 gadus vecs Ukrainas pilsonis un 32 gadus vecs vīrietis no Kazahstānas – tika aizturēti Kaļiņingradas apgabalā, kad saņēma naudu par iepriekš veiktu viltoto banknošu pārdošanu," pavēstīja pārvaldes pārstāvis.

Visi vīrieši tiek apsūdzēti par "liela apmēra naudas viltošanas biznesa izveidi un viltotu banknošu saņemšanas un pārdošanas maršrutu organizēšanu Krievijas teritorijā".

Policija viņus apsūdzējusi arī par plānošanu pārdot vienu miljonu eiro (700 tūkstošus latu) vērtas banknotes par pusi no to nominālvērtības, teica Krievijas Iekšlietu ministrijas institūcijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!