Foto: DELFI
Kriminālieta par izvarošanas mēģinājumu un dienesta pilnvaru pārsniegšanu ierosināta pret Ģenerālprokuratūras inspekcijas pārvaldes priekšnieku, ģenerāli Genādiju Ņisiforovu, informē aģentūra "Interfax".

Par ierosināto lietu žurnālistus informējuši Krievijas Izmeklēšanas komitejas pārstāvji.

59 gadus veco Ņisiforovu par seksuālu vardarbību apsūdzējusi viņa bijusī sekretāre 35 gadus vecā Natālija, kuras uzvārds netiek izpausts.

Viņa apgalvo, ka Ņisiforovs viņai uzmācies jau 2010. gada vasarā, bet 2011. gada septembrī mēģinājis ar varu piespiest izpildīt savas vēlmes. Sieviete sūdzējusies Ņisiforova vadībai, taču tā nav reaģējusi, tad viņa vērsusies Federālajā drošības dienestā.

Pirms tam Natālija iesniegusi atlūgumu. Viņa arī lūgusi iekļaut viņu liecinieku aizsardzības programmā.

Tikmēr ģenerālis Ņisiforovs kategorsiki noraida apsūdzības. Pēc viņa teiktā, divu bērnu māte Natālija centusies pievērst sev viņa uzmanību, taču viņš šos mēģinājumus "atbīdijis" . " Esmu precējies, man ir bērni viņas gados," skaidro ģenerālis. Viņaprāt, notikušais ir provokācija.

Laikraksts "Komersant" vēsta, ka Natālija varētu būt saistīta ar tā dēvētās "spēļu lietas" figurantiem. Tas ir process, kurā vairāki Maskavas apgabala prokurori tika apsūdzēti pagrīdes kazino "piesegšanā". Tieši Ņisiforovs vadīja šīs lietas izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!