Krievijas Valsts dome ceturtdien pirmajā lasījumā noraidīja labojumus Krievijas kriminālkodeksā, kuri paredzēja kriminālatbildību par pašbrūvētu spirtoto dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un tirgošanu.
Pret likumprojektu izteicās arī Krievijas prezidenta pārstāvis Valsts domē Aleksandrs Kotenkovs. Pēc viņa vārdiem, labojumu pieņemšana izraisīs to, ka pie kriminālatbildības būs jāsauc "puse valsts". Kotenkovs norādīja, ka par pašbrūvētā izgatavošanu, glabāšanu un tirdzniecību jānosaka administratīvs sods.

Likumprojektu iesniedza Brjanskas apgabala likumdošanas sapulce un tas paredzēja soda naudu 200 līdz 500 minimālo mēnešalgu apjomā, labošanas darbus no viena līdz diviem gadiem vai arestu no četriem līdz sešiem mēnešiem. Pēc likumprojekta, ja pārkāpums tiek fiksēts atkārtoti, kandžas tecinātājiem draud naudas sods 500 līdz 1000 minimālo mēnešalgu apjomā.

Savukārt Kostromas apgabala likumdošanas sapulce bija iesniegusi priekšlikumu par mājas apstākļos brūvētu spirtoto dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un tirgošanu piespriest brīvības atņemšanu līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!