Krievijas dimantu ražošanas monopolists ALROSA plāno organizēt tam piederošo unikālo dimantu pārdošanu izsolē rietumvalstīs, lai novirzītu saņemtos līdzekļus palīdzības sniegšanai plūdos cietušajiem Jakutijā.
"Mēs ierosinām, lai tas būtu nevis vienkārši eksports, bet gan pārdošana izsolē, piemēram, "Sotheby's"," aģentūrai "Interfax" sacīja ALROSA vadības pārstāvis.

Viņš tomēr norādīja, ka dimantu pārdošana varētu notikt tikai tad, ja Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīs attiecīgu rīkojumu. ALROSA vadība vērsās pie prezidenta ar priekšlikumu pārdot unikālos dimantus viņa vizītes laikā Jakutijā.

ALROSA pārstāvis teica, ka Putins nav noraidījis šos ierosinājumus un kompānija ir apņēmusies iesniegt Finansu ministrijai papildu pamatojumu tam, kādiem atjaunošanas darbiem konkrēti tiks izmantoti izsolē iegūtie līdzekļi.

Tiek lēsts, ka plūdi Jakutijai nodarījuši zaudējumus 3,5 miljardu rubļu (77 miljonu latu) apjomā. Iepriekš izskanēja ierosinājums pārdot unikālos dimantus par 3 tūkstošiem ASV dolāru (1,9 tūkstošiem latu) karātā, lai piesaistītu aptuveni 30 miljonus ASV dolāru (19 miljonu latu) palīdzības sniegšanai plūdos cietušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!