Foto: RIA Novosti/Scanpix
Svētdien Krievijā pulksteņa rādītāji par vienu stundu atpakaļ tiek pagriezti uz visiem laikiem, lai pārietu uz pastāvīgo ziemas laiku, ziņo raidsabiedrība "BBC".

Tāpat arī Krievija palielinās laika joslas no deviņām uz vienpadsmit.

Pāreja uz ziemas laiku Krievijā notiek pirmo reizi pēdējo trīs gadu laikā. Šajā posmā Krievija eksperimentēja ar pastāvīgu vasaras laiku, taču šāds lēmums izrādījies ārkārtīgi nepopulārs sabiedrībā.

2011. gadā prezidents Dmitrijs Medvedevs Krievijā laika joslas samazināja līdz deviņām un ieviesa vasaras laiku visa gada garumā. Taču ziemeļos, tuvāk Arktikai, iedzīvotāji sūdzējās par dzīvošanu pilnīgā tumsā.

Laika maiņai veltītajā preses konferencē Maskavā Krievijas zinātņu akadēmijas pārstāvji sacīja, ka tagad Krievija Eiropai būs tuvāk, jo laika atšķirības starp Griničas laiku un Maskavas laiku būs vairs tikai trīs stundas.

Krievijai aneksējot Krimu, arī te tika ieviests Maskavas laiks, proti GMT +4.

Tāpat 26.oktobrī uz Maskavas laiku pāriet pašpasludinātās Doņeckas un Luganskas republikas, vēsta "Itar-Tass". Abu pašpasludināto republiku līderi ir apstiprinājuši nepieciešamās rezolūcijas laika joslas maiņai.

Iepriekš šajos apgabalos pulkstenis tikšķēja pēc Kijevas laika, proti, par vienu stundu atpakaļ nekā Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!