Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievija izmanto ziemu armijas personālsastāva papildināšanai un pārapbruņošanai, plānojot pavasarī atsākt uzbrukumu Ukrainā, prognozēja ASV Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kērbijs.

"Mēs redzam, ka krievi turpina veikt uzbrukuma darbības Donbasā. Kaujas ap Bahmutu vēl arvien ir nežēlīgas," sacīja Kērbijs.

Viņš pavēstīja par ASV prognozi, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins izmanto ziemas mēnešus, lai papildinātu bruņoto spēku rezerves un personālsastāvu, kā arī tos pārabruņotu, lai "pavasarī atsāktu uzbrukuma operācijas".

Kērbijs atzīmēja, ka ASV un citi sabiedrotie pēdējās nedēļās ir palielinājuši militārās palīdzības piegādes Ukrainai, "lai palīdzētu sagatavoties tam, ko krievi varētu plānot pavasarī".

Kad uzlabosies laikapstākļi, "kaujas, domājams, kļūs nežēlīgākas", sacīja Kērbijs.

Ukrainas armijas ģenerālštābs ziņo, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz sestdienas rītam varētu būt sasnieguši 136 880 karavīrus.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1140 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24. februārī krievi zaudējuši 3267 tankus, 6474 bruņutransportierus, 2270 lielgabalus, 463 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 234 zenītartilērijas iekārtas, 295 lidmašīnas, 286 helikopterus, 1997 bezpilota lidaparātus, 857 spārnotās raķetes, 5134 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 214 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!