Krievijas valdība ir pavēlējusi Lielbritānijas Padomei pārtraukt praktiski visu darbību Krievijā no nākamā gada janvāra, raksta BBC.
Krievijas Ārlietu ministrija ir paziņojusi, ka Lielbritānijas Padome, kuras mērķis ir popularizēt britu kultūru ārvalstīs, Krievijā darbojas nelegāli. Lielbritānijas Padomes pārstāvji noraidījuši šos pieņēmumus.

Maskava norāda, ka nav noslēgts divpusējs līgums par padomes aktivitātēm Krievijā pēc tam, kad no Lielbritānijas jūlijā tika izraidīti četri Krievijas diplomāti.

Lielbritānijas Padome ir Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes starptautiska organizācija, kas sekmē izglītības iespējas un starptautiskos sakarus ārvalstīs. Lielbritānijā organizācija ir reģistrēta kā bezpeļņas labdarības biedrība un darbojas kā neatkarīga sabiedriska institūcija. Padome saņem Lielbritānijas valdības dotācijas un ir izveidojusi pārstāvniecības 110 valstīs visā pasaulē. Lielbritānijas Padomes patrons ir Viņas majestāte karaliene, vice-patrons ir Viņa majestāte Velsas princis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!