Krievija nosūtījusi Eiropas Savienības (ES) atbildīgajām iestādēm oficiālu paziņojumu par to, ka ir pabeigta karaspēka izvešana no neapstrīdētajām Gruzijas teritorijām separātisko Dienvidosetijas un Abhāzijas republiku pierobežā, piektdien informē aģentūra "Interfax".
Tādējādi Krievija ir izpildījusi vienošanos, ko šīs valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs noslēdzis ar Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī, saskaņā ar kuru Krievijas karaspēka daļām līdz 10. oktobrim bija jāatstāj ārpus Dienvidosetijas un Abhāzijas esošās Gruzijas teritorijas.

Jau ceturtdien Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja par to, ka kontroli pār drošības zonām Dienvidosetijas un Abhāzijas pierobežā pilnībā pārņēmusi ES novērotāju misija, uzsverot tās atbildību par to, lai šajā reģionā "nerastos drošības vakuums."

"Galvenais novērotāju uzdevums ir nepieļaut atkārtotu spēka pielietošanu no Gruzijas puses. Tāpat, ņemot vērā sarežģīto kriminogēno situāciju šajā teritorijā, novērotājiem būs jāpalīdz nodrošināt sabiedrisko kārtību un likumu ievērošanu, kā arī jārūpējas par to, lai nenotiktu dažādas provokācijas un incidenti," paudis Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!