Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija ceturtdien paziņojusi par krasāko jaunatklātu Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu valstī - vienā dienā inficēšanās ar jauno koronavīrusu diagnosticēta vairāk nekā 11 200 cilvēkiem, un kopējais inficējušos cilvēku skaits sasniedzis 177 000.

Krievijā pašreiz ir piektais lielākais inficēto skaits pasaulē, un amatpersonas cer, ka pandēmijas ierobežošanai īstenotie pasākumi drīzumā dos rezultātus un jauno inficēšanās gadījumu skaits samazināsies.

Jaunā koronavīrusa uzliesmojums vissmagāk skāris Maskavu, kur inficēšanās ar jauno koronavīrusu diagnosticēta gandrīz 100 000 cilvēku. Taču Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins vairākkārt brīdinājis, ka patiesais saslimušo skaits, visticamāk, ir daudz lielāks.

Viņš šodien sacīja, ka galvaspilsētā patiesībā varētu būt saslimuši gandrīz 300 000 cilvēku, vēstīja ziņu aģentūra TASS. Vienlaikus Sobjaņins norādīja, ka saslimušo atklāšana patiesībā nav mīnuss, bet gan liels pluss, jo šie dati ļauj labāk plānot pasākumus vīrusa izplatības ierobežošanai.

Krievijas ekonomikai ciešot smagas sekas no pandēmijas un tās dēļ noteiktajiem ierobežojumiem, amatpersonas sākušas strādāt pie plāna ierobežojumu atvieglošanai. Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien videokonferencē ar augsta ranga amatpersonām atbalstīja šo soli, bet brīdināja, ka karantīnas pasākumus nedrīkst atcelt pārāk ātri, jo pandēmija Krievijā, kā izskatās, vēl nav sasniegusi kulmināciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!