Foto: Itar-Tass/Scanpix
Pazīstamā vides aktīviste Jevgēņija Čirikova otrdien atklāja, ka Krievijas bērnu aizsardzības dienesti draud atņemt viņai meitas, pamatojot to ar anonīmu sūdzību.

Himku meža aizstāvības kustības vadītāja pavēstīja, ka dienesta darbinieki ieradušie viņas mājās pirmdienas naktī. Kad viņa atteikusies atvērt durvis, viņi iztaujājuši kaimiņus.

Otrdien publiskotajā videomateriālā redzams, kā Čirikova zvana Himku reģiona dienesta darbiniekam un saņem atbildi, ka vizīte pie viņas veikta, pamatojoties uz vēstuli, kurā apgalvots, ka Čirikova sit un citādi nežēlīgi izturas pret savām divām meitām.

Vecākajai meitai ir deviņi gadi, jaunākajai - četri.

Darbinieks paziņoja, ka vēstuli parakstījis viņas kaimiņš, kurš gan to noliedzot.

"Patiesībā viņi nezina, kas ir vēstules autors, (..) un tagad viņi vēlas veikt manā mājā inspekciju, kas novedīs pie secinājumiem, ka es slēpju ieročus un narkotikas savās mājās, situ saviem bērniem ar āmuru pa galvu un guļu uz grīdas piedzērusies," intervijā AFP atzīmēja Čirikova.

Tas ir kārtējais incidents administratīvā spiediena ietvaros, kam pakļauti aktīvisti, kuri iebilst pret valdības plāniem izcirst mežu Himku pilsētas apkārtnē, lai tur izbūvētu autostrādi.

Maskavas pievārtē esošais Himku mežs valsts mēroga uzmanību ieguva pērnā gada vasarā, kad prezidents Dmitrijs Medvedevs ceļa būvi apturēja. Tomēr vēlāk tai atkal tika dota zaļā gaisma.

Himku vārds saistās arī ar uzbrukumiem vides aktīvistiem un žurnālistiem, kuri pievērsa uzmanību šim projektam. Pērn brutāli tika piekauts laikraksta "Kommersant" žurnālists Oļegs Kašins un Himku meža aizstāvības kustības aktīvists Konstantīns Fetisovs.

"Viņi izmanto bērnu aizsardzības dienestu, (..) lai apspiestu mūsu aktivitātes un novērstu mani no tām," norādīja Čirikova. Arī viņa vairākkārt tikusi apcietināta un saņēmusi draudus.

Šomēnes uz sešām stundām tika aizturēta vēl viena Himku meža aizstāvības kustības aktīviste.

Kā jau ziņots, Alla Černišova tika apsūdzēta viltus bumbas uzstādīšanā un arī viņai tika draudēts ar bērnu atņemšanu, ja viņa neatzīsies nodarījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!